Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Dösjöbro IF 10 8 2 0 26
2 FC Möllan 9 7 2 0 23
3 Dalby GIF 10 7 1 2 22
4 Saba Palestina KIF/Liria IF 10 5 1 4 16
5 Uppåkra IF 9 4 3 2 15
6 AIF Barrikaden 10 4 1 5 13
7 Furulunds IK 9 4 0 5 12
8 Lindeborgs FF 9 3 1 5 10
9 Husie IF 10 3 1 6 10
10 Trollenäs IF 9 2 2 5 8
11 BK Flagg 9 1 1 7 4
12 Lunds BOIS 10 1 1 8 4

Match

AIF Barrikaden

4 - 2
Gullviksborgs IP
25 maj 2024
13:00

Husie IF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Husie IF

Startelva: Adrian – Eklund, Matte, Chanon – Milad – Markus And, Tristan, Anton, Aman – Besnik, Harry
Avbytare var Filip Koffi som spelade sista 20-25 som först som yttermittfältare till höger men flyttade ganska snart över till vänsterkanten och Shershah och Axel som båda kom in som anfallare med dryga kvarten kvar (och Henke som inte spelade alls).
Vi spelade alltså för dagen med en renodlad trebackslinje, två wingbacks och i mitten Milad som defensiv mittfältare bakom Tristan och Anton och två anfallare.

Vi började klart bäst och hade också matchens första målchans när Aman tog sig fram på vänsterkanten och sköt ett skott från nära håll men ur dålig vinkel som nog gått in i bortre hörnet om det inte tuschat en Husiespelare till en hörna som följdes av ytterligare två på rad. Ingen av dem gav dock något. Efter 15 min hade Husie bortsett från en enstaka frispark sin första målchans men den resulterade i ett snyggt ledningsmål på volley på en retur.

Lyckligtvis dröjde det bara 4 min innan vi kvitterade genom Besnik som efter att ha vänt och vridigt lite runt ett par motståndare innan han fick ett skottläge som nyttjade det till att från dryga 15 m (?) skjuta otagbart i krysset. Detta verkade göra honom väldigt sugen på ytterligare mål eftersom han lossade av ytterligare två långskott inom mindre än 2 minuter, varav ett var välriktat men där – ja hur var det nu?, fin räddning av målvakten eller släppte han den till att gå någon dm utanför stolpen.

I den 26:e min lyckades Shane Hanniford, deras duktige spelare som ständigt utmanade ofta med viss framgång, ta sig fram på sin vänsterkant där han avslutade med att vända ut och in på en av de våra innan han från nära håll sköt tätt utanför. I den 30:e min gjorde vi 2-1. Aman tog sig på typiskt Amanskt sätt fram längs vänsterkanten nästan ända ner till kortlinjen innan han passade Harry som avslutade säkert. I den 41:a min ökade vi på till 3-1 på en hörna av Anton som Eklund nickade in. Vi var sedan ytterst nära att även göra 4-1 så där lagom innan paus men den här gången blev Besniks avslut mindre lyckat. Ur ett mycket bra läge gick hans skott rakt på målvakten.

I andra halvlek spelade Husie lite offensivare och hotade också ibland, nästan alltid med nämnde Hanniford inblandad, och i mitten på halvleken gjorde han en väldigt fin dribblingsräd innan han avlossade ett skott tätt utanför krysset. Han låg senare också bakom deras andra mål i den 81:a min när han först bara flyttade på Eklund, vilket verkligen inte brukar vara det lättaste, innan han serverade en medspelare ett läge han svårligen kunde missa.

Ganska långt innan dess hade vi dock gjort ett 4-1-mål genom Harry som efter framspelning från Besnik såg ut att försitta chansen när han bara ett par meter från mållinjen tvingades leta skottläge en stund i kamp med målvakten och en annan Husiespelare innan han, när man trodde att det hela skulle rinna ut i sanden, lade in bollen. Husie släppte den sista halvtimmen till stora luckor på mittfältet som vi, ofta när vi vunnit bollen från dem en bra bit in på deras planhalva när de skulle försöka gå till anfall, utnyttjade till att skapa rätt många halvchanser varav några klara sådana.

Det hade på övertid varit väldigt kul och väl unnat Matte att efter en prickfri insats få kröna den med ett mål när han ensam drev upp bollen, släppte bollen till en medspelare, fick tillbaka den, slet sig loss från sin bevakare och avancerade ensam mot målvakten. Tyvärr dröjde han lite för länge med avslutet så att en Husiespelare på något fantastiskt sätt i sista stund hann fram för att hinna bryta skottet vilket var en mycket stark prestation.

En rätt händelserik match som vi i det stora hela hade ett klart grepp om. En anmärkningsvärd sak var att det från båda hållen var väldigt många skott ur dåliga vinklar, oftast längs marken som nog blivit otagbara om de gått innanför ramen men gick tätt utanför.

Vår insats var väldigt gedigen i alla lagdelar. Jag vill gärna nämna två spelare som oftast sköter de uppgifter de blivit ålagda väldigt bra utan att kanske alltid få de berömmande ord de förtjänar. Dels gäller det Markus And som gjorde en imponerande comeback på sin kant såväl defensivt som offensivt efter lång skadefrånvaro, dels Milad som genom sin tuffa spelstil (dock, kryss i taket, utan att ens få ett gult kort?) och hårda slit – och vårdade kortpassningar när han vunnit bollen – gör en oerhörd nytta i defensiven.

Statistik: Hörnor: 8-2 Avslut på mål: 11-5 Avslut utanför: 10-4
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Harry Gudmundsson 1 2 0 0 0 0
Besnik Tahiri 1 1 1 0 0 0
Marcus Eklund 1 1 0 0 0 0
Aman Jafari 1 0 1 0 0 0
Anton Henryson 1 0 1 0 0 0
Axel Norrstam 1 0 0 0 0 0
Chanon Borgström 1 0 0 0 0 0
Filip Koffi 1 0 0 1 0 0
Markus Andersson 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Tristan Uhno 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Adrian Almqvist 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng